среда, 11 ноября 2009 г.

Драцена / Dracaena

Драцена - рослина сімейства агавових. Батьківщина - Африка і Азія.

При виборі драцени для квартири необхідно враховувати, скільки їй буде надано місця, оскільки серед всіляких видів драцен є і гиганськие і карликові, і звичайної форми рослини. Взагалі драцени вважаються не важкою рослиною, але все залежить від вигляду. Самі непріхотлівиє види - Драцена облямована, Драцена дракон і Драцена Годсефа - вони виносять затененность і знижену температуру взимку. Інші ж види в більшості своїй досить вимогливі рослини.

За драценамі все ж потрібний елементарний відхід - протирання листя від пилу, омолоджування старих рослин, надання періоду спокою, який триває з жовтня по січень.
Драцена облямована
Драцена облямована Dracaena marginata зростає до 3 м у висоту, стебло сильно оголяється. Забарвлення листя переважно зелене, але залежно від сорту може мати жовті або червоні смуги. Довжина листя від 30 до 45 див.

Драцена запашна Dracaena fragrans - має яскраво-зелене листя з сріблисто-сірою смугою по середині. Зростає в кімнатних умовах до 2 м у висоту. Квітне запашними білими квітками. Це один з кращих видів драцен. Так само не дуже примхлива рослина, що витримує взимку досить прохолодні температури до 10°С.

Драцена деремськая Dracaena deremensis - повільно зростаюча рослина, зростає в 1,5 м і вище. Є сорт з чисто зеленим листям, але поширеніші ряболисті сорти. В одних є одна або декілька білих або жовтих смуг.

Драцена Сандера
Драцена Сандера Dracaena sanderiana - компактна рослина, що зростає до 70-100 см у висоту. Має сіро-зелені, злегка перекручене листя, завдовжки до 23 див. Є сорт з темно-зеленою облямівкою.

Драцена Годсефа Dracaena godseffina - має нехарактерний для інших драцен вигляд. Це рослина у вигляді куща із загостреним овальним листям, покритими кремовими плямочками і цятками, але забарвлення і різновиди залежать від сорту. Зростає до 60 см у висоту. Квітне у молодому віці запашними желтовато-зеленимі квітками, після яких інколи з'являються червоні ягоди.

1 комментарий:

  1. позичальна компанія, яка надає мені позику в розмірі 5 000 000,00 доларів США. Коли інші позичальники нехтують моєю пропозицією, але пан Бенджамін Лі надав мені позику на успіх. вони беруть участь безпосередньо у фінансуванні позики та в плані інвестицій. вони надають рішення щодо фінансування компаніям та приватним особам, які шукають доступу до фондів ринків капіталу, вони можуть допомогти вам профінансувати ваш проект або розширити свій бізнес .. Надіслати електронною поштою Контакт :::: Також 247officedept@gmail.com або Напишіть на номер WhatsApp на + 1- ( 989-394-3740)

    ОтветитьУдалить