воскресенье, 25 октября 2009 г.

Все про кімнатні рослини.

Як розміщувати кімнатні рослини?

Самий безвідповідальний крок - це імпульсивне придбання кімнатної рослини з подальшим бездумним розміщенням (наприклад, на підвіконні або на єдиному вільному столі). Розведення кольорів - не дитяча забава, а заняття вкрай відповідальне і непростоє, яке необхідно продумати до самих дрібниць.

Перед покупкою рослини обдумайте питання про його місце в кімнаті. Можливо, ретельний аналіз малюнка шпалер або кольору меблів змусить вас відмовитися від набуття певного вигляду. При цьому краще продумати декілька варіантів найбільш відповідних «зелених квартирантів» і вже в квітковому магазині вибрати з них найбільш прийнятний за ціною або якимсь іншим параметрам.

Поєднання рослин з шпалерами складає особливу проблему. Для більшості з них ідеальним фоном є однотонна стіна світлого пастельного кольору. При цьому ряболисті рослини і рослини зі світлими квітками краще виглядають на темнішому фоні. Для більшості насаджень із строкатим листям або різноколірними квітками велике значення має не лише тон, ний колір фону. Так, червоні квітки і листя можна підкреслити зеленим фоном.

Красиво виглядають яскраво-червоні квіти і рослини з темно-червоним листям на білому підвіконні. А ось з помаранчевими квітками найефектніше виглядають на синьому фоні, а також поряд з рослинами з сині або блакитним листям. На тлі візерунчастих шпалер рекомендуються розміщувати рослини з крупним листям, оскільки дрібнолисті екземпляри попросту зіллються з фоном. При цьому контури рослини не повинні повторювати малюнок шпалер. Сансевієрія з довгим вузьким листям навряд чи прикрасить фон шпалер з вертикальними смужками, де доречніша рослина розкидистої форми.

Велике значення для гармонійного розташування декоративних насаджень має колір меблів. Так, на тлі світлих меблів добре виглядають плющі, незабудки, дзвіночки з синіми кольорами і традесканції з великим яскравим листям. Темно-коричневі меблі послужать ідеальним фоном для рослин ясно-зеленої гамми, а також з білими квітками і строкатим листям.

Кімнатну рослину можна розмістити буквально на будь-якій ділянці приміщення: на підлозі, на стіні, на підвіконні, на меблях і навіть підвісити до стелі. Але при цьому не слід нехтувати такими параметрами, як форма рослини і його потреба в світлі, теплі і волозі.

Як правило, на підлогу ставлять крупні одиночні рослини в красивому кашпо. Такий вибір пояснюється дуже просто: велику рослину не поставиш на стіл, а тим більше на підвіконня. При цьому висока рослина з прямостоячим стеблом зрітельно збільшить висоту стель, а велике, розкидистої форми «зробить» її менше.

До стелі можна прикріпити підвісну корзину з одиночною ампельним рослиною або з висячим садком. При цьому ампельноє рослина зрітельно зменшить висоту стелі. Підвісні корзини не рекомендується розвішувати в місцях жвавого руху, де вони попросту заважатимуть проходу (це ж відноситься і до підлогових рослин). Судина, розташована в корзині, має бути водонепроникною хоч би в нижній частині. І не забувайте, що догляд за рослинами, підвішеними до стелі, зв'язаний з певними незручностями.

Можливо, коли-небудь людський розум придумає способи прикрашати і очищати своє житло без допомоги кімнатних рослин, довіряючись в цьому питанні техніці. Адже є вже акваріуми з штучними рослинами і синтетичними рибками, кондиціонери і іонізатори, електронні домашні тварини і штучні рослини яскравих забарвлень. Але ніщо і ніколи не замінить людям те, що створила для них матушка-прірода.

1 комментарий:

  1. позикова компанія, яка надає мені позику в розмірі 5 000 000,00 доларів США. Коли інші позичальники знехтували моєю пропозицією, але пан Бенджамін Лі надав мені позику на успіх. вони беруть участь безпосередньо у фінансуванні позики та в плані інвестицій. вони надають фінансові рішення компаніям та особам, які шукають доступу до фондів ринків капіталу, вони можуть допомогти вам фінансувати ваш проект або розширити свій бізнес .. Надіслати електронною поштою Контакт :::: Також 247officedept@gmail.com або Написати на номер WhatsApp на 1- (989 -394-3740)

    ОтветитьУдалить