воскресенье, 25 октября 2009 г.

Достоїнства

Живі квіти в будинку - це не лише краса і затишок, але і користь. По-перше, вони прикрашають інтер'єр. По-друге, дають відпочити очам і нервам, адже зелений колір заспокоює. По-третє, виробляють такі речовини, як фітонциди, що виділяються, як виявляється, не лише ялинами і соснами в лісі, але і скромними кімнатними рослинами у вашому будинку. Крім того, згубно впливають на багато хвороботворних організмів. Додам, найвідоміша властивість зелених рослин - їх здатність поглинати вуглекислий газ і виділяти кисень. І, нарешті, всі рослини сприяють підвищенню концентрації легких іонів в повітрі.

Учені, наприклад, встановили, що варто лише завести на своєму підвіконні горщик з діффенбахией пестролістой, лимоном, трояндою китайської або миртом звичайним - і кількість хвороботворних мікроорганізмів в кімнаті зменшиться наполовину. Лавр, кактус і фікус теж виробляють речовини, згубні для мікробів.

Пам'ятаєте бабусине алое? Воно не лише допомагає при нежиті, але ще і знижує вміст отруйних речовин, навіть вночі виділяє кисень, поглинає вуглекислий газ. Отже його з упевненістю можна поселити в спальні, а по сусідству - що добре зволожує повітря монстеру і нейтралізуючий радіаційну дію на організм кактус.

Працюють «поглиначами» шкідливих і отруйних речовин ще і антуріум, гірська пальма, хризантема кущова і папороть. А якщо ви часто «спілкуєтеся» з лазерним принтером і копіром - поставте поруч драцену, адже вона нейтралізує формальдегід і трихлоретилен, які «дарил» користувачеві ця техніка.

По-справжньому універсальним освежітелем повітря в кухні або вітальні стане герань, яка не лише має властивість всмоктувати вогкість і очищати кімнату від запахів, що застоялися, але ще і заслужила на прізвисько «вбивця мілі».

Не варто забувати, що рослини нагромаджують шкідливі речовини прямо на собі, тому владнуйте зеленим вихованцям регулярні очищаючі ванни. Раз на тиждень виносите їх у ванну і рясно обприскуйте теплим «дощиком» з душу, а ще протирайте широке листя вологим тампоном.

Комментариев нет:

Отправить комментарий